Pages

2013. január 2., szerda

Pinterest



Pinterest


Ez egy olyan közösségi weboldal, ahol képeket oszthatnak meg az emberek egymással a világ bármely pontjáról, melyek témák szerint vannak csoportosítva. Egy 16 fős csapat működteti. Erre az oldalra, a többi közösségi oldaltól kicsit eltérően, meghívóval lehet regisztrálni. 12 millió ember látogatja meg ezt a weboldalt havonta. Leggyakrabban nők látogatják, és osztanak meg rajta fotókat. A megosztók 97%-a nő. 

Története
2009-ben kezdték el programozni, 2010-ben indították el úgy nevezett „zárt béta verzióban.” 2011 augusztusában a Pinterest-et besorolták a "2011 50 legjobb weboldala" listába a Time Magazin szerint. 2011 decemberében a heti 11 milliós nézettségével bejutott a Top 10 közösségi oldal közé. 2012 januárjában a TechCrunch 2011 legjobb új start upjának nevezte. A Pinterest mögött a következő befektetők és vállalkozók állnak: Jack Abraham, Michael Birch, Scott Belsky, Brian S. Cohen, Shana Fisher, Kevin Hartz, Jeremy Stoppelman, Hank Vigil és Fritz Lanman. 2012 januárjában a történelem leggyorsabb növekedését produkálta, azaz egy hónap alatt 11,7 milliós egyedi felhasználói számot ért el.

Használata
Ahhoz, hogy egy oldalt fel tudjál tűzni (pin) az üzenőfaladra (pinboard), az oldalon minimum egy 120×120px-es képnek kell lennie.

Vélemény

Szerintem nagyon jó oldal, mivel egy csomó képet és velük együtt hasznos információkat oszthatnak meg egymással az emberek. Melyek, segítségül szolgálhatnak bármihez, pl.: egy süti, frizura elkészírése.
Felhasznált irodalom: Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pinterest
Készítette:
 Gurdán Lili

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése