Pages

2012. december 28., péntek

Google+


A Google+ egy közösségi oldal.

Ez egy olyan oldal, ami még nem nagyon terjedt el Magyarországon.
Az oldalra történő regisztráció a g-mail-lel rendelkező felhasználók számára nagyon egyszerű, mivel az oldal, a regisztrációhoz szükséges adatokat a g-mailre való regisztrációból megszerzi, ha valamelyik információt ott nem adták meg, de itt szükséges azt az oldal külön megkérdezi. Az adatok megkérdezése után segít az első ismerősöket megtalálni, és körökbe helyezni. Ezt követően felkínál néhány csoportot is, amiket követhetnek.
A regisztrációt követően kereshetnek ismerősöket több módon is. Megtalálhatják ismerőseinket név vagy e-mail cím alapján, de ha beírják egy iskola/munkahely nevét, akkor több személyt talál meg a program, akik oda jártak/járnak, vagy akik ott dolgoznak.
A többi közösségi oldaltól eltérően itt nem „ömlesztve” találják ismerőseiket. Ezen az oldalon csoportokba, úgynevezett körökbe rendezhetik ismerőseiket. Eldönthetik, kikkel szeretnék megosztani az információkat, megtehetik, hogy csak az egyik körrel osztják meg a dolgaikat, vagy azt is megtehetik, hogy nem adják meg melyik kör láthatja a kiírásukat és így bárki láthatja azt aki megnézi az oldalukat.
Több más közösségi oldalhoz hasonlóan itt is megtalálható a „tetszik gomb”. Megoszthatnak dolgokat, de a többi közösségi oldalnál, ha valamit megosztanak, azt minden ismerősük látja, de itt az emberek választhatják ki, hogy kik láthatják, hogy mit írnak, mi az, ami tetszik nekik, mit osztanak meg. Ha úgy döntenek követnek valakit ezen az oldalon nem biztos, hogy ő is követni fogja magukat. Ezen az oldalon is van lehetőség a játékra. Ide is tölthetnek fel képeket, és meg is jelölhetik rajta az embereket. Videókat is megoszthatnak.

Véleményem az oldalról:
Szerintem ez a közösségi oldal jobb népszerűbb társainál, mert nem kell mindenkivel mindent megosztanunk, nem muszáj vissza jelölni az embereket mégis követhetjük őket, több csoportba lehet rendezni ismerőseinket, lehet követni az érdeklődési körünkbe tartózó emberek/dolgok tevékenységét. Több rétegből áll össze ez az oldal összetettebb, mint a többi ilyen, mégis egyszerű a használata.
Bonevácz Bianka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése