Pages

2012. december 28., péntek

Hogyan segíti a tanórákat az internet


Hogyan segíti a tanórákat az internet

Ha kimondjuk, hogy internet kezdetben mindenkinek a közösségi oldalak jutnak az eszébe. De emellett annak is eszünkbe kell jutni, hogy az internet mennyire megkönnyíti az iskolában a tanórákra való felkészülést. Gondoljunk csak bele… Rengeteg online szótár van, rengeteg anyag található az interneten, ami nagy segítség a diákoknak. Szemléletesebbé teszi a tanórákat. Egy másik fontos tény, hogy az internet használat elterjedésével, az informatika órák tematikája is megváltozott. Több tananyag épül az internet gyakorlati oldalának elsajátítására. Példa kedvéért vegyünk egy számítástechnika órát. Általában a diákok egy közös szerverre mentik az órán végzett feladatot, így az egész osztály át tudja tekinteni mindenki munkáját, a tanároknak is megkönnyíti a diákok munkájának az ellenőrzését. De ez a közös szerver internet nélkül nem jöhet létre. Vagy, ha órán olyan feladatot kapunk ahol képek szükségesek, egyszerűen csak klikkelünk egyet az interneten és képek milliói jelennek meg előttünk.



 Az internet a mai világban már tananyag, ezért szükséges, hogy a diákokkal már gyermekkorban elkezdjük megismertetni az világhálót. A XXI. században már a legtöbb háztartásban van legalább egy számítógép internet hozzáféréssel együtt. A tantermekben mostanra már van minimum egy tv vagy valamilyen elektronikus eszköz, amivel kapcsolódhatunk az internethez. Az én véleményem szerint azért is fontos az internetet megismerni, hogy, ha a későbbiekben szükségünk lesz valamilyen információra, akkor tudjuk hol keresni. Fontos, hogy megismerkedjünk a leggyakoribb oldalakkal, ahol anyagokat lehet gyűjteni. Viszont ügyelnünk kell arra, hogy megbízható forrásokat használjunk fel.
 E-learningnek nevezhető minden olyan tanítási és tanulási forma, amiben a tananyag feldolgozásához, bemutatásához: a szemléltetéshez vagy akár a kommunikációhoz digitális médiumokat (például DVD, CD-ROM, Internet) használunk. Az e-learning szinonimájaként az online tanulás, távtanulás, számítógéppel támogatott tanulás (Computer Based Training), multimédia alapú tanulás stb. kifejezések is használatosak.


Felhasznált irodalom:
1)      E-learning. Elérhetőség: [http://hu.wikipedia.org/wiki/E-learning]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése