Pages

2012. december 28., péntek

Vírusok elleni védekezés


Vírusok elleni védekezés
A rendszer telepítése után kell telepíteni egy vírusirtó programot,aminek van pajzs funkciója ez azért jó , mert ha a program valamit észlel, akkor figyelmeztet, ha az adatbázisban már vannak vírusok megakadályozza a működésüket.




vírusok:olyan kód vagy program ami egy programhoz vagy fájlhoz csatolja magát így terjedhet tovább egyik gépről a másikra . tönkreteszik a programokat.
férgek: magától is tovább terjedhet.
képesek magukat sokszorozni vagy elküldeni magukat az e-mail címjegyzékben szereplő címekre, és a címzettek gépén ezt újra megteszik.

Egyik program sem nyújt teljes körű  védelmet ezért érdemes több vírusirtó programot feltelepíteni a gépre. Ha egyszerre két pajzs fut a háttérben, akkor zavarhatják egymás működését.Gyakran jelennek meg új vírusok ezért még így sem lehet teljes biztonságban a számítógép. Ha van internet hozzáférésünk akkor a program frissíti az adatbázisát, ha a frissítést engedélyezzük akkor hatékonyabban tudnak védekezni az újabb vírusok ellen is. Ne nyissunk meg ismeretlenektől kapott e-mail mellékleteket.A legtöbb felhasználó már csak akkor veszi észre, hogy fertőzött a gépe amikor nagyon belassul ilyenkor már aktiválódnak és komoly kárt tehetnek  a gépben.Ezért kell rendszeresen ellenőrizni a gépet az irtó programokkal.Ha felismeri a kártevőt akkor az ellenőrzés után automatikusan törli is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése