Pages

2013. január 9., szerda

Digitális képszerkesztési lehetőségek / dipity. com

Digitális képszerkesztési lehetőségek


 Az Olympus SP-565UZ jobbára örökölte azokat az utólagos képszerkesztési funkciókat, melyekkel már az SP-560UZ és SP-570Uz is büszkélkedhetett. Néhány lehetőséget azonban kihagytak. Ennek okát ismét csak nem értem, hiszen a gyártó egyszerűbb ultrakompakt gépeiben is megtalálható pl. a keretezés, amely már évek óta gépről-gépre terjed. Ennek ellenére az SP-565UZ-ben ez a lehetőség nincs meg (a szintén elvett funkciókat első oldalunkon már ismertettük).
A gépen belüli szerkesztési lehetőségek között megtalálható a RAW fájlok JPEG formátumúra konvertálása, a képkivágás, leméretezés, a vörösszem korrekció, a képek színezése, naptárkészítés, az arcfókusz, valamint az arckifejezés szerkesztés. Ezek a szolgáltatások vélhetően kevésbé döntő jelentőségűek egy gépválasztás során, de ha már végképp nem tudunk választani két modell között, akkor még mindig ott van egy fogódzó: ez-az-amaz extra, amit a másik nem kínál. A gyártók ezt fel is ismerték, s egyre több különböző extrát kínálnak, amelyekkel a vásárlókat szeretnék magukhoz csábítani.

_____.: * :._____
Dipity

Kifejezetten szórakoztató, látványos, és ráadásul hasznos eszköz is lehet a dipity.com weboldal. Szabadon turkálhatunk különböző kronológiákban, akár YouTube videók történeteit is végiglapozhatjuk vele, vagy elkészíthetjük látványos önéletrajzunkat. Három nézet közül választhatunk, pontosabban négy, mert térképnézetünk is van. Ezen például könyvet lehet elveszíteni, mely egy érdekes közösségi kezdeményezésre buzdít; szóval magyar tartalom is van rajta. Jelezze valaki, ha már készített vele valamit, had örüljünk neki mi is!



Felhasznált irodalom:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése